Sunday, May 6, 2012

Gitar stimer ...

verujem da mnogi od vas imaju problem sa nastimavanjem gitare jer me to stalno pitaju kako na youtube tako i na mojoj facebook fan stranici. Na pocetku to ue da bude jako naporno i nezahvalno jer vam poremeti konstrukciju pa kadkad zbog tog problema ne mozete da se fokusirate da nastavite sa verzbanjem vec morate zvati nekoga ko bi vam nastimovao gitaru.
Evo ja cu postaviti link sa jednim gitarskim stimerom pa ce te moci u svako doba da podesite stim na vasoj gitari. Za sve ovo vam je potreban mali mikrofoncic, moze i onaj sa web kamere i to je sve. Kliknite OVDE i pojavice vam se gitar-stimer pa stimajte na tenane i bez zurbe. ako zelite mozete pogledati i OVDE gde pise koja je koja zicca :))

Nitro

By Unknown with 6 comments

6 comments:

Samo svirajte i uci ce vam u kosti zvuk kad osvirate sve otvorene zice ili kad osvirate neki akord znacete da je nastimovana . Nitro a mogao si i onu foru da napises 5 prag na H/B zici isti kao e-visoka . Pa 4 prag na G zici je isti kao B/H zica , tj. trebao bi da bude isti ako je nastimana. Pa 5 prag na D zici je isti kao G otvorena. Pa 5 prag na A zici je isti kao D zica . I 5 prag na E zici je isti kao A - otvorena(otvorena- kad ne pritisnete nijedan prag). Pozz nadam se da pomaze ovo

naravno da pomaze, nisam ja sam na ovom blogu vidis kako uvek ima neko ko moze da dopuni :)
Stavio sam stimere da mogu lakse da se snadjum a inace postoje vise metode stimovanja, evo recimo ja samo okinem e1 zicu i bez provere po sluhu nastimam sve ostale, ali za to treba perfektan sluh da ne kazem apsolutni, mada si dobro rekao, vremenom udje u srz i sve ide kako valja ;)

http://www.aptuner.com/cgi-bin/aptuner/apmain.html evo jedan link za stimanje gitare,po meni je ovo do sada najjednostavniji stimer

Za sada mi je ovaj štimer najbolji! Za štimovanje se koristi mikrofon... Pro Guitar Tuner:
http://www.proguitartuner.com/guitar-tuner/
Kad nemam mikrofon, koristim ovaj, The Tune-O-Matic:
http://www.howtotuneaguitar.org/

Nitro jel ti u svim svojim pjesmama koristis onaj standardni stim EADGBE?

da u glavnom, mada nekad zbog fingera zahteva i drugi stim.

Post a Comment

broj posetilaca

    • Popular
    • Categories
    • Archives