Saturday, April 28, 2012

Par reci o meni ...

Cao drustvo, evo da kazem par reci o sebi ... Jos kao klinac srednjoskolac poceli su dani svirke, kupujuci fazone od tada iskusnijih muzicara ... boreci se sa krizom i poteskocama koje svaki pocetnik ima, u par navrata sam hteo da ostavim gitaru i vratim se drugim instrumentima, ali su se na kraju sklopile kockice i samo upornim vezbanjem i ta kriza je prebrodjena. Bilo je to drugari ponekad verov...ali ili ne i vise od 10-ak sati dnevno, taman da zaboravim kada je dan a kada noc. 

Dok je vremenom sve dobijalo svoj raspored u vremenu i moja dnevna svirka se u proseku svela na 2-3 sata. Kasnije su usledile i pauze u muzici, a moj ponovni povratak sada vec davne 2007 godine je bio bukvalno sa novim stilom sviranja. Usled nedostatka muzicara prilagodio sam svoj stil sviranja na jednoj gitari. Naravno uz mnogo, mnogo vezbanja ... znaci moja aktivna svirka sa novim stilom je poslednje 4 godine. Inace sve snimke koje cete ovde videti odsvirane su onako kako meni najbolje zvuce, sto znaci da nisu odsvirane kao original, mada neke skoro tako i zvuce, ali odsvirati pesmu da zvuci kao original u finger styling-u je bukvalno nemoguce te prema tome sviram onako po meni najbolje. 

Klasicna gitara na kojoj sviram najcesce je Takamin Hirade TH5C, a sa metalnim zicama je Washburn. Sve klipove sviram na prvu sto znaci da nema sminkanja, nema montiranja i svega ostalog, jedino je tu hall prisutan i to je to .... snimam kamerom JVC Everio HD, HDD, ona je i zasluzna za ovako cist zvuk na snimcima, a kasnije efekat i hall dodam u Adobe After effec.

Tabove nemam, i ne pravim ih, nemam ni programe za to jednostavno sviram po sopstvenom sluhu pa bih vas zamolio da mi ih i ne trazite :) .. BTW dobijam u poslednje vreme poveci broj mailova sa raznoraznim pitanjima vezanim za gitaru, muziku cak i neka pitanja koja nemaju nikakve veze sa muzikom .. ali se uglavnom trudim da svima odgovorim i izadjem u susret. Sva pitanja mozete poslati u poruci, i potrudicu se da odgovorim svima. 
Na dnu se nalazi i Facebook fun page gde mozete lajkovati predloge koje zelite cuti u nekom od narednih covera. Svakodnevno se postavljaju zelje i predlozi, i meni je jako tesko odluciti se za pravu pesmu kako bi svaki ukus zadovoljio, pa je najbolje glasati za cover od vec ponudjenih. Uskoro ce biti postavljen i sajt Nitrodex Acoustic Music pa ce sve lakse ici i mnogo ce biti bolje organizovano nego li ovde. I jos bi ovo da dodam ... 

"Ne odustajte od svirke, gitara je jedan deo mene celog, sastavni deo mog zivota ... gitara mi je kao molitva, kad ustanem odsviram neku, kad legnem opet odsviram jos koju ... i tako svakog dana ... "

Nitro

By Nitrodex with 3 comments

3 comments:

Samo cu reci : ONE and ONLY and THE BEST : nitro :)
P. Ljumovic je

Bravo Nitro,
tek prije par dana sam otkrio tvoje covere na you-tube
odlično,
podržavam te, uživam u tvojoj izvedbi pjesama, kojima daješ poseban štih
eto, veseliš ljude, više te treba za biti sretan
Robi

Post a Comment

broj posetilaca

    • Popular
    • Categories
    • Archives